Reply
Want to join in?

Sign in to continue

I have a PSN account

Welcome back!

I'm new!

it only takes a minute or two

  • 16

    New messages in the last hour

  • Get a response within minutes

  • 92%

    92% percent of messages responded to

26 Dec 2011
By Haydesman

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post

[PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

32 Replies 1,731 Views Created 26-12-2010

Alright so I'm having problems connecting using my PS3.

 

I have  PS3.

I have Comcast Internet.

I have netgear wgr614v6 router

 

I'm wireless - NO SECURITY.

 

tried connecting using automatic settings and manual both fail!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

manual

 

IP Address - 192.168.1.2-200
Subnet Mask - 255.255.255.0
Default Router - 192.168.1.1
Primary DNS - 192.168.1.1
Secondary - 0.0.0.0
NO PROXY
UPNP ENABLED
AUTO MTU
DOESN'T WORK!
My router default gateway is 192.168.1.1
SUBNET MASK IS 255.255.255.0
primary dns is the same as the gateway and theres not a secondary!!
I'M DOING EVERYTHING CORRECT
Someone please help me?
:(
Automatic doesn't give any results either!
FAILS EVERYTIME :(
I'm running the latest firmware for the PS3.

 

Reply
0 Kudos
LABELS:
View our house rules for posts
Post Reply Update Reply Cancel
02
/16

Jake__Mann

  • Offline
60%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Jake__Mann
Accepted Solution

Hi.

My UPNP is 'Not Available' so try disabling it and see if that helps.

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

02
/16

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Haydesman
Accepted Solution
But my router has UPNP enabled.
... so I'd enable it on router?
Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

04
/16

Farscape247

  • Offline
85%
04 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Farscape247
Accepted Solution
i for one would make sure you have security, especially in this day and age, make sure you put in the wireless name correctly and then wep key or pass key.
Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To Infinity and Beyond
02
/16

Jake__Mann

  • Offline
60%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Jake__Mann
Accepted Solution

If you just go through the internet connection settings on your playstation again, just disable the UPnP and see what it does....also what Nat type are you?

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

02
/16

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Haydesman
Accepted Solution

I have used security wep and WPA2 I've tried manual and auto on both
NEITHER WORK and it still doesnt work without security

I've disabled UPnP still doesnt work

:/
I'm NAT type 2.
Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

05
/16

Ew_Tux

  • Offline
95%
05 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Ew_Tux
Accepted Solution

What is the error message you are getting?

Have you got media server enabled on the PS3? If so disable it.

Is DHCP enabled on your router?

Are you in the position to try connecting it wired?

 

 

 

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


02
/16

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Haydesman
Accepted Solution
I'm in no position to wire it.
I've got no ethernet cable + the router is a position upstairs.
I've got 75% signal usually
Computer says excellent, iPad is good too.

DHCP is enabled.
Addresses given out from 192.168.0.2 - 200
Media server is disabled.
I've tried using the same primary as the secondary.

Still not working :(

I'm on Comcast so I can't test the PS3 with PPPoE since I don't have it.
Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

03
/16

tooms109

  • Offline
92%
03 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
tooms109
Accepted Solution

Haydesman wrote:
I'm in no position to wire it.
I've got no ethernet cable + the router is a position upstairs.
I've got 75% signal usually
Computer says excellent, iPad is good too.

DHCP is enabled.
Addresses given out from 192.168.0.2 - 200
Media server is disabled.
I've tried using the same primary as the secondary.

Still not working :(

I'm on Comcast so I can't test the PS3 with PPPoE since I don't have it.

Whats your router adress? - Netgear is usually 192.168.0.1.

 

I see in your 1st post you put 192.168.1.1

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sig
02
/16

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Haydesman
Accepted Solution
Well my model came with default gateway as 192.168.1.1

and I get to it by going to my browser and typing that and windows tells me my default gateway is that so idk.
Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

05
/16

Ew_Tux

  • Offline
95%
05 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Ew_Tux
Accepted Solution

Have you updated your router to it's latest firmware?

What is the error message given? (2nd time asking)

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


03
/16

tooms109

  • Offline
92%
03 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
tooms109
Accepted Solution

These are my settings -

 

Addess settings = manual

 

Ip address    = 192.168.0.62  (yours should be 192.168.1.62   --62 can be anything under 255)

 

Subnet mask = 255.255.255.0

 

Default router 192.168.0.1  (yours should be 192.168.1.1)

 

Primary DNS  192.168.0.1     (yours should be 192.168.1.1)

 

Seconadary DNS 192.168.0.1 (yours should be 192.168.1.1)

 

MTU = Automatic

 

Proxy server = Do not use.

 

 

 Also Playstion network settings for your router --- LINK

 

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Netgear/WGR614v6/PlayStation_Network.htm 

 

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Edited ]
sig
02
/16

tweek49

  • Offline
28%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
tweek49
Accepted Solution

Soor as off topic but can someone tell me how to start a thread

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

03
/16

tooms109

  • Offline
92%
03 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
tooms109
Accepted Solution

Top of page,on the left.(new message)

 

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Edited ]
sig
02
/16

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Haydesman
Accepted Solution
Yeah I've done those values, no dice.
I've tried those alternative values as recommend at some other forums but no dice again.

The error message I am getting is 8013013D code?
I also get another one when I try messing about with things 807101FF.
Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

03
/16

tooms109

  • Offline
92%
03 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
tooms109
Accepted Solution

Haydesman wrote:
Yeah I've done those values, no dice.
I've tried those alternative values as recommend at some other forums but no dice again.

The error message I am getting is 8013013D code?
I also get another one when I try messing about with things 807101FF.

Thats a DNS error.

 

Sorry to repeat myself - But are you sure you put your secondary as  DNS 192.168.1.1  ?

 

And have you done what the guy above said?

 

On pc

 

start - find/click run

 

cmd

 

Ipconfig /all

 

 

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sig
02
/16

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Haydesman
Accepted Solution

Yes I have!

 

 

CMD.exe > RUN AS ADMIN > IPCONFIG /ALL

 

 

DEFAULT GATEWAY 192.168.1.1

CURRENT IP 192.168.1.73

DNS SERVERS 192.168.1.1

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

03
/16

tooms109

  • Offline
92%
03 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
tooms109
Accepted Solution

Just found this.

 

When are you getting this error code - is it after TEST CONNECTION?

 

If so try this

 

Configue connection on ps3 - then save settings.

 

DO NOT TEST CONNECTION.

 

Once you have saved the settings you can just hit the back button and cancel out (the settings are already saved)

 

I believe the test connection was causing issues.

 

---------------------------

 

This solved the problem for people with the same error code

 

 

 

 

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sig
02
/16

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Haydesman
Accepted Solution
Alright so I've got it all configured - avoided testing it and now I go to sign in and it says 80710B23 error now!!! :(
Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

03
/16

tooms109

  • Offline
92%
03 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
tooms109
Accepted Solution

Haydesman wrote:
Alright so I've got it all configured - avoided testing it and now I go to sign in and it says 80710B23 error now!!! :(

Hmmm.

 

Have tried turning off the nedia server on ps3?

 

Got to XMB/Settings/Network Settings, and set the Media Server to Disabled

 

------------------

 

Other than that mate i'm at a loss - Sorry.

 

You could try searching these forums - And the official usa forums with your router model.And / or the error codes.

 

 

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sig
02
/16

Haydesman

  • Offline
41%
02 Rank
Progress
Playstation Staff

Problem Solved

View Original Post
Haydesman
Accepted Solution

Alright so its connected to the router now and showing as online on router settings

 

 

It keeps saying the playstation network has timed out now.

 

 

UPnP is enabled

Nat Type 2

 

Firewall on router is disabled so I don't see any problems with it getting out.

And even with it turned on I've opened basically all my ports.

 

Help? :(

Reply
0 Kudos

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Advanced
You must be signed in to add attachments
View our house rules for posts
Post Reply Update Reply Cancel