Reply
26 Dec 2011
By: Haydesman Member 14 Posts
Level 1
Offline

[PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30 Replies 701 Views Created 26-12-2010

Alright so I'm having problems connecting using my PS3.

 

I have  PS3.

I have Comcast Internet.

I have netgear wgr614v6 router

 

I'm wireless - NO SECURITY.

 

tried connecting using automatic settings and manual both fail!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

manual

 

IP Address - 192.168.1.2-200
Subnet Mask - 255.255.255.0
Default Router - 192.168.1.1
Primary DNS - 192.168.1.1
Secondary - 0.0.0.0
NO PROXY
UPNP ENABLED
AUTO MTU
DOESN'T WORK!
My router default gateway is 192.168.1.1
SUBNET MASK IS 255.255.255.0
primary dns is the same as the gateway and theres not a secondary!!
I'M DOING EVERYTHING CORRECT
Someone please help me?
:smileysad:
Automatic doesn't give any results either!
FAILS EVERYTIME :smileysad:
I'm running the latest firmware for the PS3.

 

Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 1 of 31 (701 Views)
Reply
0 Kudos
Level 1
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hi.

My UPNP is 'Not Available' so try disabling it and see if that helps.

Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 2 of 31 (686 Views)
Reply
0 Kudos
Level 1
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

But my router has UPNP enabled.
... so I'd enable it on router?
Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 3 of 31 (682 Views)
Reply
0 Kudos
Level 5
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i for one would make sure you have security, especially in this day and age, make sure you put in the wireless name correctly and then wep key or pass key.
To Infinity and Beyond
Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 4 of 31 (674 Views)
Reply
0 Kudos
Level 1
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

If you just go through the internet connection settings on your playstation again, just disable the UPnP and see what it does....also what Nat type are you?

Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 5 of 31 (674 Views)
Reply
0 Kudos
Level 1
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


I have used security wep and WPA2 I've tried manual and auto on both
NEITHER WORK and it still doesnt work without security

I've disabled UPnP still doesnt work

:/
I'm NAT type 2.
Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 6 of 31 (644 Views)
Reply
0 Kudos
Level 5
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Haydesman wrote:

Alright so I'm having problems connecting using my PS3.

 

I have  PS3.

I have Comcast Internet.

I have netgear wgr614v6 router

 

I'm wireless - NO SECURITY.

 

tried connecting using automatic settings and manual both fail!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

manual

 

IP Address - 192.168.1.2-200
Subnet Mask - 255.255.255.0
Default Router - 192.168.1.1
Primary DNS - 192.168.1.1
Secondary - 0.0.0.0
NO PROXY
UPNP ENABLED
AUTO MTU
DOESN'T WORK!
My router default gateway is 192.168.1.1
SUBNET MASK IS 255.255.255.0
primary dns is the same as the gateway and theres not a secondary!!
I'M DOING EVERYTHING CORRECT
Someone please help me?
:smileysad:
Automatic doesn't give any results either!
FAILS EVERYTIME :smileysad:
I'm running the latest firmware for the PS3.

 


Put your secondary DNS as the same as the 1st.

 

I have a netgear router and my secondary DNS is identical to my primary.

 

Note - Even doing this  UPnP is not showing at the ps3 end for me - But it is showing as on in the router config page - And ive never had any issues playing online.

sig
Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 7 of 31 (623 Views)
Reply
0 Kudos
Level 9
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

What is the error message you are getting?

Have you got media server enabled on the PS3? If so disable it.

Is DHCP enabled on your router?

Are you in the position to try connecting it wired?

 

 

 


Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 8 of 31 (614 Views)
Reply
0 Kudos
Level 1
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I'm in no position to wire it.
I've got no ethernet cable + the router is a position upstairs.
I've got 75% signal usually
Computer says excellent, iPad is good too.

DHCP is enabled.
Addresses given out from 192.168.0.2 - 200
Media server is disabled.
I've tried using the same primary as the secondary.

Still not working :smileysad:

I'm on Comcast so I can't test the PS3 with PPPoE since I don't have it.
Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 9 of 31 (600 Views)
Reply
0 Kudos
Level 5
 

Re: [PS3] HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Haydesman wrote:
I'm in no position to wire it.
I've got no ethernet cable + the router is a position upstairs.
I've got 75% signal usually
Computer says excellent, iPad is good too.

DHCP is enabled.
Addresses given out from 192.168.0.2 - 200
Media server is disabled.
I've tried using the same primary as the secondary.

Still not working :smileysad:

I'm on Comcast so I can't test the PS3 with PPPoE since I don't have it.

Whats your router adress? - Netgear is usually 192.168.0.1.

 

I see in your 1st post you put 192.168.1.1

sig
Please use plain text.
Reply
0 Kudos
Message 10 of 31 (593 Views)
Reply
0 Kudos